برای ایرانیان پرتالی است متمرکز به جغرافیای گردشگری که این جغرافیا بستر مناسبی برای توسعه سایر بانکهای اطلاعاتی از قبیل مشاهیر و بزرگان هر شهر و بررسی آثار آنها و بانکهای اطلاعاتی مثل، خدمات و گردشگری که شامل غذاهای محلی،سوغات،صنایع دستی،بازار،صنعت،اکوتوریسم می باشد.با فرستادن عکس،سفرنامه،فیلم کوتاه،گذاشتن کامنت در آخر هر مطلب و معرفی شغل یا کار خود در آن منطقه، و با به اشتراک گذاشتن این مطالب به توسعه صنعت توریسم کشور کمک کرده باشیم
پنج شنبه ١٣ مهر ١٤٠٢
جستجوی پیشرفته   جستجوی وب
گردشگری
ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
 
متن تصویر:
عضویت
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 35203
 بازدید امروز : 555
 کل بازدید : 64523954
 بازدیدکنندگان آنلاين : 12
 زمان بازدید : 1.2968
آذر شهر
آذرشهر

میدان مرکزی آذرشهر
میدان مرکزی آذرشهر
آذرشهر یکی از شهرستان های مهم استان آذربایجان خاور ی است که در نخستين سده های اسلام به دافرقان مشهور بوده است. خاک حاصل خيز و چشمه سارها و رودهايی كه در منطقه جريان دارند؛ منجر به شكوفايی اقتصادی منطقه شده و موجبات وجود انواع محصولات کشاورزی و باغی در این ناحیه را فراهم آورده است. جاذبه های طبيعی و تاريخی متعدد، شهرستان آذرشهر را به يکی از نقاط ديدنی استان آذربايجان خاور ی تبديل کرده است. جلگه و سواحل درياچه اروميه، كوه های مرتفع سلسه كوهستان سهند باختری، چشمه آب معدنی تاپ تاپان و غار قدمگاه که ساختاری شبيه به يک مسجد دارد، چشم اندازهای طبيعی شهرستان آذر شهر را تشکيل می دهند. قدمت طولانی شهرستان آذرشهر که به پیش از حکومت اشکانيان و ساسانيان می رسد؛ باعث شده که تپه های باستانی زيادی در اطراف اين منطقه يافت شوند. مقبره پيرلر، مسجد روميان و مسجد قدمگاه، از مهم ترين مکان های ديدنی اين شهرستان محسوب می شوند. مردم آذر شهر بيش تر به داد و ستد، سوداگری، پيشه وری و پاره ای از كارهای توليدی و بازرگانی و خدمات دولتی اشتغال دارند. صنایع دستی این منطقه رونق خوبی دارد و از نظر صنعت و معدن نیز از شکوفایی قابل توجهی برخوردار است.

 مکان های دیدنی و تاریخی

 صنايع و معادن

صنايع شهرستان آذرشهر به دو دسته صنايع كارخانه ای و صنايع دستی تقسيم می شود. صنايع كارخانه ای منطقه عبارت است از: كارخانه های كمپوت سازی، پتو بافی، سردخانه و ميوه خشک كنی و كمپوت سازی كه به رونق منطقه افزوده است. در محدوده ی اين شهرستان معادن متعددی وجود دارد كه مهم ترين آن ها عبارتنداز: معدن سنگ آهک شيرامين، معدن سنگ تزيينی آذر شهر، معادن شن و ماسه و معدن سنگ آهک آذر شهر.
مجتمع معدنی آذر شهر به علت دارا بودن تراورتن های متنوع و مرمر (آرگونيت) در زمره ی مهم ترين صادرات سنگ كشور محسوب می شود. سنگ لاشه به همراه سنگ های تزيينی از اين معدن استخراج شده و جهت تهيه آهک بنايی مصرف می شود. نادر ميرزا در كتاب خود از معادن مرمر اين ناحيه سخن گفته است. هم اكنون نيز معادن سنگ مرمر در اين ناحيه به چشم می خورد.

 کشاورزی و دام داری

خاک حاصل خيز و چشمه سارها و رودهايی كه در منطقه جريان دارند منجر به شكوفايی اقتصادی منطقه گرديده و غلات، تره بار، حبوبات، سيب زمينی، پياز، نخود، صيفی جات، ‌انواع ميوه ها، خشكبار، مغزبادام، گردو، برگه زردآلو و كشمش از محصولات اين شهرستان است. انگور نيز در اطراف شهر به فراوانی وجود دارد. پرورش دام در اين شهرستان شامل گاو،‌ گوسفند و بز بوده كه به علت وجود مراتع غنی از رواج زيادی برخوردار است. علاوه بر آن پرورش طيور به شيوه سنتی شامل پرورش مرغ و خروس، اردک، غاز و بوقلمون رايج است كه علاوه بر تامين نيازمندی های داخلی مقاديری نيز صادر می شود. شير و فرآورده های شيری و دامی نیز از محصولات مهم اين خطه است.  

 وجه تسميه و پيشينه تاريخي

آذرشهر از شهرهای قديمی آذربايجان است که در نخستين سده های اسلام به دافرقان مشهور بوده است. هم چنين تا سال 1316 دهخوارقان ناميده می شده است که با تصويب فرهنگستان قديم به واسطه وجود آذركوه و آتشكده دهخوارقان آن را "آذر شهر" ناميدند.
بقايای آتشكده ها و آتشگاه ها در این ناحیه نشانه آن است كه سابقه آذرشهر به روزگار هخامنشيان می رسد. در تاريخ طبری آمده که چون تازيان بر منطقه آذربايجان دست يافتند، ‌در دهخوارقان به جای آتشكده ها مساجد بسياری برافراشته شد، و سپس مردم شهر آن چه اعراب ويران كرده بودند، ‌آباد نمودند. حمدلله مستوفی از دهخوارقان و از فراوانی باغستان ها و بسياری انگور و نكويی غله و پنبه و ميوه اش سخن به ميان آورده. در روزگار مغول آذر شهر آسيب فراوان ديد اما چون مغولان بر آذربايجان دست يافتند به واسطه خوشی آب و هوا در اين منطقه ماندگار شدند. زمانی كه عثمانی ها بر آذر شهر دست يافتند مردم زير سلطه عثمانی ها نرفتند تا اين كه شاه اسماعيل صفوی بر آذربايجان دست يافته سلطه عثمانی ها را از آذر شهر برانداخت. پس از سقوط صفويه آذر شهر در چنگال افغانی ها و عثمانی ها قرار می گيرد تا اين كه نادر به نفوذ اين دو بيگانه پايان می دهد. هم اينک آذر شهر يكی از شهرهای آباد و زيبای آذربايجان شرقی است.

    
 مشخصات جغرافيايي

شهرستان آذر شهر از شمال، خاور و باختر به اسكو، و از جنوب به شهرستان مراغه محدود می شود. شهر آذر شهر مركز شهرستان در درازای خاوری 45 درجه و 58 دقيقه و پهنای شمالی 37 درجه و 45 دقيقه و در ارتفاع 1390 متری از سطح دريا واقع شده است. شهر آذرشهر مركز شهرستان است كه در 45 كيلومتری جنوب باختری شهر تبريز بر سر راه ترانزيتی تبريز – مراغه و كردستان قرار گرفته است.‌ آب و هوای آذر شهر در تابستان ها معتدل و در زمستان ها سرد و پر برف است. كوه های قبله داغی و قاف داغی و ترشكوه داغی از كوه های معروف منطقه است. راه ترانزيتی مهم ارتباطی آذربايجان شرقی به كردستان و آذربايجان غربی و راه آهن تبريز – مراغه از مهم ترین مسیرهای ارتباطی این خطه به شمار می آید.

منبع:

http://fa.wikipedia.org

http://www.havairan.com

گردآورنده:

کاوه ملک میرزایی