برای ایرانیان پرتالی است متمرکز به جغرافیای گردشگری که این جغرافیا بستر مناسبی برای توسعه سایر بانکهای اطلاعاتی از قبیل مشاهیر و بزرگان هر شهر و بررسی آثار آنها و بانکهای اطلاعاتی مثل، خدمات و گردشگری که شامل غذاهای محلی،سوغات،صنایع دستی،بازار،صنعت،اکوتوریسم می باشد.با فرستادن عکس،سفرنامه،فیلم کوتاه،گذاشتن کامنت در آخر هر مطلب و معرفی شغل یا کار خود در آن منطقه، و با به اشتراک گذاشتن این مطالب به توسعه صنعت توریسم کشور کمک کرده باشیم
سه شنبه ٠٨ فروردين ١٤٠٢
جستجوی پیشرفته   جستجوی وب
گردشگری
ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
 
متن تصویر:
عضویت
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 35526
 بازدید امروز : 333
 کل بازدید : 64284181
 بازدیدکنندگان آنلاين : 2
 زمان بازدید : 1.0937
اشنویه

‌شهرستان اشنويه

پارک قلاتوک

پارک قلاتوک در سمت شمالی شهر و کوههای منتهی به شهر

در ناحيه اقوامي چون لولوبي‌ها ، هوريائيان، آشوري ها ، اورارتوها و مادها در دوره هاي معيني از تاريخ مي‌زيسته اند. در كتيبه كوروش از ايالت اشنوناك (اشنويه) به نام خراجگزار نام برده شده است.

در كلي شين (جنوب‌غربي اشنويه) سنگي به ارتفاع 170 سانتي متر وجود دارد كه بر روي آن كتيبه‌اي به دو زبان اورارتويي وآشوري حك شده و متعلق به هشت قرن پيش از ميلاد است. متن اورارتويي از ايشيوينا (814 قبل از ميلاد) پادشاه اورارتو است كه در سمت چپ آن همان متن به زبان آشوري حك شده است.

اين شهر در حيات تاريخي خود جولانگاه جنگ وگريز‌هاي زيادي بود. در سال 1909 ميلادي عثماني‌ها اشنويه را تسخير كردند وبا قدرت تمام دست به كشتار زدند. جنگ روس‌ها و‌عثماني‌هانيز زيان زيادي به جان و مال مردم وارد كرد.

پس از كشتار روس‌ها و عثماني‌ها نوبت به مرگ ومير ناشي از قحطي بزرگي رسيد كه مردم مجبور به مهاجرت به عراق‌(موصل و كركوك)‌ شدند. درسال 1320 هجري ، زلزله بزرگي شهر اشنويه را تكان داد و خسارات مالي و جاني سنگيني را به بارآورد. امروز شهر اشنويه يكي از شهرهاي متوسط استان‌است كه درجهت رشد وتوسعه گام برمي‌دارد.

آثار تاریخی  و دیدنی های اشنویه

پارک ها و سیاحتگاه ها

  • پارک قلاتوک: پارک قلاتوک در سمت شمالی شهر و کوههای منتهی به شهر
  • پارک فرهنگیان : در شهرک فرهنگیان که در سال 1380 توسط شهرداری احداث گردیده است.
  • باغات اطراف شهر در قسمت شمالی و جنوبی و غربی شهر واقع شده است.
  •  دره سمت غرب که با عبور رودخانه گلاز و باغات اطراف آن بسیار چشمگیر و دلنواز است.
  • سیاحتگاه میر ئاوا : جنگلهای طبیعی در کوهپایه کوههای  کیله شین به فاصله 8 کیلومتری شهر اشنویه است.
  • سیاحتگاه شیخ محمد هنگلان : جنگلهای طبیعی با چشمه های زیبا در سمت غربی  شهر در کوهپایه کوه  رندوله   و مشرف بر دشت اشنویه  است .
  • سیاحتگاه  منطقه کانی اژدها : در مسیر جاده اشنویه به ارومیه با چشمه های آب فراوان  است .
  • ییلاقهای زیبا اشنویه

 

صنایع و معادن

صنایع این منطقه به صنایع کوچک کارخانه ای و کارگاهی و صنایع دستی محدود می شود. 

 کشاورزی و دام داری

شغل بیش تر مردم اشنويه زراعت و دام داری است. عمده ی محصولات اين شهرستان گندم، جو، بنشن و توتون است. دامداری نیز در این ناحیه همراه با کشاورزی به گونه ی سنتی انجام می گیرد.  

 وجه تسميه و پيشينه تاريخي

در اين ناحيه اقوامی چون لولوبی ها، هورييان، آشوری ها، اورارتوها و مادها در دوره های معينی از تاريخ می زيسته اند. در كتيبه كوروش از ايالات اشنونک كه همان اشنويه باشد به عنوان خراج گزار نام برده شده است. در كلی شين (واقع در جنوب غربی اشنويه) سنگی به ارتفاع 170 سانتی متر وجود دارد كه بر روی آن كتيبه ای به دو زبان اورارتويی و آشوری حک شده و متعلق به قرن هشتم پيش از ميلاد است. متن اورارتويی از ايشيونيا(814 قبل از ميلاد) پادشاه اورارتو است كه در سمت چپ آن همان متن به زبان آشوری حكاكی شده است.
اين شهر در حيات تاريخی خود جولانگاه جنگ و گريزهای زيادی بوده است. در سال 1909 ميلادی، عثمانی ها اشنويه را تسخير كردند و با قدرت تمام دست به كشتار زدند. جنگ روس ها و عثمانی ها نيز زيان زيادی به جان و مال مردم وارد كرد. پس از كشتار روس ها و عثمانی ها نوبت به مرگ و مير ناشی از قحطی بزرگی رسيد كه مردم را مجبور به مهاجرت به عراق (موصل و كركوک) کرد و از جمعيت 13 هزار نفری آن روز تعداد ناچيزی باقی ماند. در سال 1320 هجری، زلزله بزرگی شهر اشنويه را تكان داد و خسارات مالی و جانی سنگينی را به بار آورد، به طوری كه شهر كاملا از بين رفت و مردم دوباره آن را بازسازی كردند. امروزه اشنويه يكی از شهرهای متوسط استان آذريايجان غربی است كه در جهت رشد و توسعه گام بر می دارد.


  مشخصات جغرافيايي

اشنویه از شهرستان های استان آذربایجان غربی است که در ناحیه ی باختر استان قرار گرفته است. اشنويه در 45 درجه و 5 دقيقه درازای خاوری و 37 درجه و 2 دقیقه پهنای شمالی و ارتفاع 1470 متری از سطح دريا واقع شده است. این شهرستان از جنوب به پيرانشهر، از خاور به نقده و از سمت باختر به مرز ايران و عراق محدود می شود. مسیرهای ارتباطی و دسترسی به این منطقه عبارت اند از:
- مسیر اشنويه – اروميه به درازای 85 كيلومتر.
- مسیر اشنويه – نقده به درازای 30 كيلومتر.
- مسیر اشنويه – پيرانشهر به درازای 44 كيلومتر.  

منبع:

http://www.shnocity.ir

گردآورنده:

کاوه ملک میرزایی