 |
دير |
 |
شهر دیر

شهرستان دیر در پنجاه كیلومتری شمال غرب بندر طاهری از شهرستان كنگان واقع شده است. در این شهرستان قلعه قدیمی نیمه ویرانی به نام قلعه جلالخان حاكم وجود دارد كه قدمت آن بیش از دویست سال نیست. در چند فرسخی شمال غرب دیر نزدیك محلی معروف به بردخون بقعه سادهای به نام امامزادهشاه محمد وجود دارد كه از نظر قدمت و ارزش هنر معماری چندان اهمیتی ندارد.
جاذبه های طبیعی
کشاورزی و دام داری
در شهرستان دير به سبب نزديكی به دريا ماهی گيری از رونق خاصی برخوردار است. از طرفی چون شهر دير شهری بندری است، بازرگانی و پيله وری از مشاغل اصلی مردم دير محسوب می شود. اين بندر از نظر صيد ميگو و ماهی در استان بوشهر از اهميت ويژه ای برخوردار است. هم چنين كشاورزی در اين شهرستان رونق داشته و محصولات كشاورزی آن عبارتند از : غلات، خرما و تنباكو.
مشخصات جغرافيايي
شهرستان دير در 50 كيلومتری شمال غرب بندر طاهری از شهرستان كنگان و در 51 درجه و 56 دقيقه درازای جغرافيايی، 50 درجه و 27 دقيقه پهنای جغرافيايی و بلندی 12 متری از سطح دريا واقع است. شهر بندری كوچك دير مركز شهرستان دير در 208 كيلومتری شهر بوشهر قراردارد و دارای بندرگاه خوب با عمق كافی آب، برای لنج هاست. هم چنين دارای بازار، كاروان سرا و چند نخلستان و تعدادی چاه كم عمق آب شيرين است. شهرستان دير از شمال به خورموج و تنگستان و از شرق به بندر كنگان و از غرب و جنوب به آب های خليج فارس محدود می باشد. آب و هوای دير در كل گرم و مرطوب است. راه هاي دسترسي به اين منطقه عبارت اند از: ـ راه بندر دير ـ بند كنگان به سمت خاور. ـ راه بندر دير ـ بردخون به سمت شمال باختری به درازای 65 كيلومتر.
ـ راه بندر دير ـ كاكی ـ خورموج ـ اهرم ـ بندر بوشهر به سمت شمال باختری و به درازای حدود 217 كيلومتر
منابع:
http://www.jjtvn.ir
http://www.irandeserts.com
گردآورنده:
فاطمه ملک میرزایی |
|