برای ایرانیان پرتالی است متمرکز به جغرافیای گردشگری که این جغرافیا بستر مناسبی برای توسعه سایر بانکهای اطلاعاتی از قبیل مشاهیر و بزرگان هر شهر و بررسی آثار آنها و بانکهای اطلاعاتی مثل، خدمات و گردشگری که شامل غذاهای محلی،سوغات،صنایع دستی،بازار،صنعت،اکوتوریسم می باشد.با فرستادن عکس،سفرنامه،فیلم کوتاه،گذاشتن کامنت در آخر هر مطلب و معرفی شغل یا کار خود در آن منطقه، و با به اشتراک گذاشتن این مطالب به توسعه صنعت توریسم کشور کمک کرده باشیم
شنبه ١٢ فروردين ١٤٠٢
جستجوی پیشرفته   جستجوی وب
گردشگری
ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
 
متن تصویر:
عضویت
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 34209
 بازدید امروز : 56
 کل بازدید : 64286912
 بازدیدکنندگان آنلاين : 3
 زمان بازدید : 0.8906
نظر آباد

نَظَرآباد

محوطه‌ی حفاری شده‌ی اطراف تپه ، نظرآباد

محوطه‌ی حفاری شده‌ی اطراف تپه ، نظرآباد

نظرآباد یکی از شهرهای استان البرز و مرکز شهرستان نظرآباد است. این شهرستان قدمتی حدود نه هزار ساله دارد، به طوری که منطقه‌ی باستان‌شناختی ازبکی در آن واقع شده است و نمونه‌ی اولین خشت دست‌ساز بشر که در سازمان ملل نگهداری می‌شود توسط سید محمد خاتمی (رئیس جمهور وقت) به نشانه‌ی گفتگوی تمدن‌ها از این منطقه به سازمان ملل هدیه شده است. ازبکی یکی از روستاهای دهستان احمدآباد شهرستان نظرآباد است.

پیشینه‌ی تاریخی

علی‌رغم نام ازبکی که بر این منطقه گذاشته شده، این ناحیه دو هزار و هفتصد سال پیش در زمان حکومت مادها، شهری وسیع در مقیاس یک کیلومتر در یک کیلومتر بوده که در هیچ یک از منابع تاریخی اسمی از آن برده نشده است و در حقیقت شرقی‌ترین اثر به جای مانده از مادها در محدوده‌ی جغرافیایی شهرستان نظرآباد است. تپه‌ی ۲۶ متری ازبکی بر بالاترین سطح خود بقایای قلعه‌ی ماد را به نمایش گذاشته که برای رسیدن به تپه باید ۹۰ تپه‌ی دیگر را پشت سر گذاشت. پس از عبور از پله‌ها بقایای قلعه‌ای به وسعت ۹۵۰ مترمربع نمایان می‌شود که بخش‌های مختلفی همچون تالار شورا، تالار بارعام، عبادتگاه، اتاق نگهبان و انباری را درخود جای داده است.

 

محوطه‌ی حفاری شده‌ی اطراف تپه ، نظرآباد

محوطه‌ی حفاری شده‌ی اطراف تپه ، نظرآباد

مادها به منظور تزیین بنای خود یک ردیف خشت خاکستری را روی یک ردیف خشت به رنگ خاک معمولی (سرخ رنگ) قرار می‌دادند. از آنجایی که این گونه از تزیین‌ها در دوران هخامنشی و در آثار به جای مانده در تخت جمشید در پاسارگاد بسیار مشاهده می‌شود، تصور بر آن بود که هخامنشیان این سبک کار را از «اورارتوها» که پیش از مادها می‌زیستند آموخته باشند که با کشف این دیوارها معلوم شد که این سبک کار به مادها تعلق دارد.

 

موزه سفالین

موزه سفالین

اولین پیکره‌ی سنگی متعلق به دوره‌ی مادها در یکی از سه انبار قلعه یافته شده است. این پیکره در عین سادگی ظرافت ویژه‌ای دارد و کلاهی که بر سر دارد، مشابه طرح کلاه مادها در نقوش برجسته‌ی سنگی در تخت جمشید و صخره‌های غرب ایران است.

دیدنی های نظرآباد:

جاذبه‌هاي اين شهرستان

صنعت: کارخانه نساجي مقدم توليد کننده مرغوبترين فاستوني ايران و صادر کننده اين محصول و همينطور منطقه صنعتي سپهر با حضور بيش از 400 شرکت توليدي بخصوص در زمينه مواد غذايي. گردشگري: منطقه باستانشناسي ازبکي به لحاظ قدمت و پيشينه در شمال غربي اين شهرستان واقع شده اين منطقه در دوره سوم کاوش مي‌باشد و آغاز فعاليت هاي کاوش در دوره اول توسط دکتر مجيدزاده انجام گرفته است. باغات ميوه، هواي پاک و درختان چنار چند ده ساله جلوه‌اي سبز و زيبا به مرکز اين شهرستان داده اند.

منابع:

http://sophist.bloghaa.com

http://www.irancities.ir

http://awqaf.alvandblog.com

http://fa.wikipedia.org

گردآورنده:

کاوه ملک میرزایی