برای ایرانیان پرتالی است متمرکز به جغرافیای گردشگری که این جغرافیا بستر مناسبی برای توسعه سایر بانکهای اطلاعاتی از قبیل مشاهیر و بزرگان هر شهر و بررسی آثار آنها و بانکهای اطلاعاتی مثل، خدمات و گردشگری که شامل غذاهای محلی،سوغات،صنایع دستی،بازار،صنعت،اکوتوریسم می باشد.با فرستادن عکس،سفرنامه،فیلم کوتاه،گذاشتن کامنت در آخر هر مطلب و معرفی شغل یا کار خود در آن منطقه، و با به اشتراک گذاشتن این مطالب به توسعه صنعت توریسم کشور کمک کرده باشیم
سه شنبه ٠٨ فروردين ١٤٠٢
جستجوی پیشرفته   جستجوی وب
گردشگری
ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
 
متن تصویر:
عضویت
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 30522
 بازدید امروز : 544
 کل بازدید : 64284392
 بازدیدکنندگان آنلاين : 4
 زمان بازدید : 1.0156
ورامین

تاریخچه شهر ورامین

تمدن دشت ورامین را باید با تمدن سیالك كاشان و با شهر سوخته سیستان سنجيدوحركت وزندگی اجتماعی آن را باید در بند بند افسانه ها جست. هنری والسن ری باستان را با قسمتی از خرابه‌های آن با دشت ورامین قابل تطبیق می‌داند. و در كتاب ومرات البلدان، وارنا با قلعه ایرج منطبق شده است در كتاب وندیداد فصل سیر و مهاجرت گروهی از ایرانیان آریایی كه پیرامون ری ساكن شده اند نام راكا و وارنا را می آورد كه شباهتی با ری و ورامین دارد.

گچ بری مسجد حامع ورامین

گچ بری مسجد حامع ورامین

دكتر فریدون جنیدی كه از پژوهشگران معاصر كشور محسوب می‌شود در كتاب سیر و مهاجرت آریائی‌ها درباره وارنا (ورامین) بحث گسترده ای دارد. وجود روستاهای پیرامون ورامین با نامهایی مثل دهوین ده ماسین و قلعه سین تاریخ تمدن ورامین را تا دورترین سده‌های بیش از تاریخ مدون كشورمان می‌برد.

وجود قلعه هایی مثل نارین قلعه، قلعه ایرج وعمر تاریخ این شهر را تاقبل از اسلام می‌برد به استناد وندیداد ورامین چهار دهمین كشوری است كه اهورا مزدا آفریده است.  قلعه ایرج براین ادعا گواه است. بسیاری از پژوهشگران رغه رگا و ورنه را كه در اوستا آمده با ری و ورامین منطبق دانسته اند.

مراكز دیدنی

اماكن مذهبی

صنايع و معادن

ورامين يک شهرستان صنعتی به شمار می آید. كارخانه های صنعتی و كارگاه های توليدی ورامين؛ نقش عمده و موثری را در اقتصاد اين شهرستان ايفا می کنند. انواع كارخانه های مواد غذايی، روغن كشی، قند، ظروف آشپزخانه، مصالح ساختمانی، كارخانه های لوازم خانگی،‌ ريسندگی و بافندگی،‌ دستمال سازی، آجرسازی، كفش و لاستيک سازی، مقوا سازی، پلاستيک و لاستيک و …در اين شهرستان داير است و نقش عمده ای را در فعاليت های اقتصادی منطقه به عهده دارند. در شمال خاوری اين شهرستان، مسير رودخانه جاجرود دارای معدن شن و ماسه است كه به صورت مكانيكی مورد استخراج و بهره برداری قرار می گيرد. هم چنين معادن سولفات دوسود در اين شهرستان فراوان است كه توسط شركت خدمات و توسعه معادن ايران و اداره كل معادن و فلزات استان تهران استخراج و مورد بهره برداری قرار می گيرد. رونق كشاورزی و دام داری و صنايع سبب رونق نسبی بخش بازرگانی در منطقه نيز شده است. 

کشاورزی و دام داری

كشاورزی در شهرستان ورامين در دشتی وسيع و حاصل خيز صورت می گيرد و از رونق خوبی برخوردار است. نوع كشت این منطقه آبی است و برای زمین های زیر كشت كه حدود 4% از آن ها را باغ های ميوه تشكيل می دهد از حدود 500 حلقه چاه ژرف و نيمه ژرف و رودخانه جاجرود برای آبیاری استفاده می شود. عمده ترين فرآورده های كشاورزی عبارتند از: گندم، جو، تره بار، ميوه و پنبه. دام داری در منطقه ورامين بیش تر به صورت سنتی بوده و تعدادی گاوداری صنعتی از نژادهای اصيل نيز در اين شهرستان وجود دارد. در طی دهه های اخير پرورش طيور به صورت واحدهای مرغ داری صنعتی در نقاط مختلف شهرستان رشدقابل ملاحظه ای داشته كه درحال حاضر تعداد آن ها حدودا به 500 واحد می رسد. 

 وجه تسميه و پيشينه تاريخي

ورامين يكی از كانون های تاريخی ايران است که پس از ويرانی ری به دست مغولان و تيموريان، پناه گاه برخی از مردم آن شهر شد. ورامين از نظر وجود آثار و ابنيه تاريخی و باستانی همواره مورد توجه پژوهشگران داخلی و خارجی بوده است. كاوش های اخير باستان شناسی نشان می ‌دهد كه قدمت تمدن اين منطقه از ايران به حدود سه هزار سال پیش از ميلاد مسيح می‌ رسد. آثار به جا مانده در شهر ورامين به سده های هفتم و هشتم هجری قمری مربوط می شود. 

مشخصات جغرافيايي

شهرستان ورامين از شمال به شهرستان های دماوند و شميرانات، از شمال باختر به شهرستان تهران، از جنوب به استان قم، از خاور به شهرستان گرمسار و از باختر به شهرستان ری محدود می شود. جاجرود مهم ترين رودخانه ی این منطقه است. شهر ورامين مركز شهرستان ورامين از نظر جغرافيايی در 51 درجه و 39 دقيقه درازای خاوری و 35 درجه و 19 دقيقه پهنای شمالی و بلندی 915 متری از سطح دريا واقع شده است. هوای بيش تر نقاط اين شهرستان معتدل و خشک بوده اما هوای قسمت جنوبی آن به علت واقع شدن در حاشيه كوير متمايل به گرم و خشک است. مسيرهای دسترسی به این منطقه را راه ورامين ـ تهران به درازای 40 كيلومتر، مسير ورامين ـ پاكدشت و مسيرهای فرعی شهرستان به نقاط دیگر؛ تشکیل می دهد. 

منابع:

http://www.hamshahrionline.ir

عکس: http://www.picsearch.com

گردآورنده: 

 فاطمه ملک میرزایی