برای ایرانیان پرتالی است متمرکز به جغرافیای گردشگری که این جغرافیا بستر مناسبی برای توسعه سایر بانکهای اطلاعاتی از قبیل مشاهیر و بزرگان هر شهر و بررسی آثار آنها و بانکهای اطلاعاتی مثل، خدمات و گردشگری که شامل غذاهای محلی،سوغات،صنایع دستی،بازار،صنعت،اکوتوریسم می باشد.با فرستادن عکس،سفرنامه،فیلم کوتاه،گذاشتن کامنت در آخر هر مطلب و معرفی شغل یا کار خود در آن منطقه، و با به اشتراک گذاشتن این مطالب به توسعه صنعت توریسم کشور کمک کرده باشیم
شنبه ١٢ فروردين ١٤٠٢
جستجوی پیشرفته   جستجوی وب
گردشگری
ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
 
متن تصویر:
عضویت
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 29922
 بازدید امروز : 67
 کل بازدید : 64286923
 بازدیدکنندگان آنلاين : 2
 زمان بازدید : 1.1407
دشت آزادگان

دشت آزادگان

شهر سوسنگرد

دشت آزادگان

دشت آزادگان با مرکزیت شهر دشت آزادگان ( سوسنگرد) در غرب استان خوزستان واقع است. این شهرستان از شمال به شهرستان شوش و استان ایلام، از جنوب غرب به کشور عراق و از شرق به شهرستان اهواز محدود می‌شود. ‏

بلندی این شهرستان از سطح دریا ۱۰ متر و هوای آن بسیار گرم است و چند تپه کم ارتفاع به نام‌های تپه الله‌اکبر، میشداغ یا میشداخ و عین آسمان دارد.

راه‌های سوسنگرد ـ دهلران، سوسنگرد ـ اهواز و سوسنگرد ـ هویزه از راه‌های این شهرستان به شمار می‌رود و فاصله هوایی آن تا تهران ۹۴۱ کیلومتر است.

مکان‌های دیدنی و تاریخی ‏

از آثار موجود در دشت آزادگان می‌توان سلطان داور، قدمگاه امام زین العابدین (ع)، مولا فاضل، ابراهیم خلیل، ابوالفضل العباس (ع)و امیر المومنین (ع) را نام برد.

وجه تسمیه و پیشینه تاریخی

در متون کهن عربی، فارسی، یونانی و سریانی از این منطقه با نام‌های «کشور میسن»، «مملکت کرخ میسان»، «کرخ میشان»، «فرات میشان»، «ایالت میسن» یا «میسان» و «میشان» یاد شده است.

بر اساس همین منابع، این سرزمین در روزگار هخامنشیان آباد بوده است، چنان که از رود کرخه به عنوان زندگی بخش این سرزمین یاد کرده اند. اگرچه ایالت میسان گاه مستقل و گاه تابع فرمانروایان خوزستان بود، اما تا به روزگار سلوکیان و ساسانیان شهرت خود را حفظ کرد.

در روزگار اشکانیان بیشتر از «میسن» به نام مرکز ایالت اشکانی که شوش و خوزستان را زیر فرمان داشته سخن به میان آمده است. بعدها در جنوب و جنوب غرب این سرزمین، کشور یا ایالت دیگری بنیان گرفت که «دشت میسان» نامیده شد و بعدها به «دستمیسان» تغییر یافت.

مرکز این ایالت شهر سوسنگرد کنونی است که نام قدیم روستایی از آن سرزمین را دارد. این شهرستان زمانی نیز به نام شهر حکومت نشین خود، «نهرتیری» نام داشت.

سلطنت میسانی بیش از ۳۵۰ سال به درازا کشید، تا این که اردشیر بابکان در راه براندازی سلطنت‌های مستقل و ملوک الطوایفی به منطقه دشت میسان آمدو سلطنت ۳۵۰ ساله آن را برانداخت. پایتخت این دولت را کرخه میشان می‌نامیده‌اند.

این منطقه در قرون وسطی، «ولایت هویزه» و در دوره‌های قاجاریه و اوایل سلطنت رضاخان پهلوی «بنی طرف» و «هویزه» خوانده می‌شد. ‏

در سال ۱۳۱۴ خورشیدی بنا به تصویب هیأت وزیران به واسطه وجود احشام و مراتع سرسبز در این ناحیه دشت میشان نام گرفت و بعد از جنگ تحمیلی، نام آن به دشت آزادگان تغییر یافت.

دشت آزادگان از نخستین مناطق ایران بودکه در جنگ تحمیلی به اشغال نیروهای بعث عراق در آمد.

کشاورزی و دامداری

شهرستان دشت آزادگان دارای آب و هوای گرمسیری است واز مهمترین محصولات کشاورزی آن می‌توان گندم، جو، ‌برنج، حبوب، انواع صیفی، جالیز، علوفه و خرما را نام برد. انواع میوه نیز محصولات باغی آنرا شامل می‌شود.

دشت آزادگان به علت وجود مراتع سرسبز و چراگاه‌های بزرگ در گذشته «دشت میشان» نام داشته است.

بنابراین دامپروری در این ناحیه پر رونق و با اهمیت بوده و از عمده‌ترین فعالیت‌های اقتصادی اهالی به شمار می‌رود. رودخانه کرخه در این منطقه دارای آب فراوانی است و ماهی‌های زیادی دارد و شماری از اهالی از راه ماهیگیری از این رودخانه ارتزاق می‌کنند.

منبع:

http://www.ettelaat.com

http://susangerd91.mihanblog.com

http://www.mehrnews.com

گردآورنده:

کاوه ملک میرزایی