برای ایرانیان پرتالی است متمرکز به جغرافیای گردشگری که این جغرافیا بستر مناسبی برای توسعه سایر بانکهای اطلاعاتی از قبیل مشاهیر و بزرگان هر شهر و بررسی آثار آنها و بانکهای اطلاعاتی مثل، خدمات و گردشگری که شامل غذاهای محلی،سوغات،صنایع دستی،بازار،صنعت،اکوتوریسم می باشد.با فرستادن عکس،سفرنامه،فیلم کوتاه،گذاشتن کامنت در آخر هر مطلب و معرفی شغل یا کار خود در آن منطقه، و با به اشتراک گذاشتن این مطالب به توسعه صنعت توریسم کشور کمک کرده باشیم
سه شنبه ٠٨ فروردين ١٤٠٢
جستجوی پیشرفته   جستجوی وب
گردشگری
ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
 
متن تصویر:
عضویت
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 32450
 بازدید امروز : 438
 کل بازدید : 64284286
 بازدیدکنندگان آنلاين : 5
 زمان بازدید : 0.8749
استهبان

شهر استهبان

آبشار استهبان

آبشار استهبان

نام این شهرستان از لغت «سته» به معنای انگور و انگورستان گرفته شده است.‌آبادانی این شهر از سال هفتصدو چهل و شش هجری قمری (پس از ویرانی آن در دوره مغول) به دست امیر مبارزالدین آل مظفر صورت گرفته است این شهر در قدیم چهار محله داشت كه هر محله دارای مسجد و آب انبارهای متعددی بود. حمدالله مستوفی  از آن به نام شهركی پر درخت كه آب و هوای معتدل و میوه فراوان دارد، یاد كرده است جغرافی‌نویسان اسلامی نام آن را به صورت اصطهبانان و گاهی هم اصطهبانات ثبت كرده‌اند، ولی با گذشت زمان، فارسی زبانان آن را اصطهبان نامیده‌اند.

مراكزتاریخی وباستانی

صنايع و معادن

صنايع نيز درارتباط با مشاغل عمده شهرستان برقرار شده و انواع كارخانه‌هاي تهيه مواد غذايی، كارخانه‌هاي پنبه پاک‌كنی و كارگاه های فرش‌بافی در اين منطقه داير هستند. معادن شهرستان استهبان محدود به معادن سنگ های ساختمانی است كه از برخی از آن ها بهره برداری نيز صورت می گيرد.  

کشاورزی و دام داری

اين شهرستان به دليل داشتن آب و هوای معتدل و امكانات كافی برای كشاورزی از لحاظ كشاورزی رونق دارد و انواع محصولات كشاورزی را می توان در اين شهرستان كشت كرد. عمده ترين فرآورده های كشاورزی استهبان عبارتند از : گندم، جو، زعفران، پنبه، چغندر، انجير، مويز، بادام، بنشن، تره بار كه بيش تر اين محصولات جزء صادرات شهرستان محسوب می شوند. دام داری نيز پس از كشاورزی از مهم ترين مشاغل اهالی اين شهرستان می باشد. انواع فرآورده های دامی و لبنی و دام زنده از توليدات اين بخش به شمار می روند. بازرگانی در شهرستان استهبان به لحاظ شغل غالب افراد كه دام داری، كشاورزی و صنايع دستی می باشد، درارتباط با همين مشاغل شكل گرفته و عمده ترين صادرات اين شهرستان عبارتند از: گندم، جو، زعفران، پنبه، چغندر قند، تره بار، گوسفند، قالی، گليم، گيوه، كلاه نمدی. 

مشخصات جغرافيايي

شهرستان استهبان در خاور استان فارس و نزديكی درياچه بختگان واقع شده است. اين شهرستان از شمال به درياچه بختگان، از خاور به شهرستان نيريز، از جنوب به فسا و داراب و از باختر به بخش رونيز محدود می گردد. مردم منطقه مسلمان هستند و اقليتی ارمنی نيز در آن‌جا ساكنند مركز اين شهرستان شهر استهبان است كه در طول جغرافيايی 54 درجه و 2 دقيقه و عرض جغرافيايی 29 درجه و 7 دقيقه و در بلندی 1730 متری از سطح دريا واقع شده است. شهرستان استهبان برابر با سرشماری سال 1375 تعداد 62931 نفر جمعيت دارد كه نژاد اين مردم آريايی است. شهر استهبان در مسير راه شهرستان های فسا - نيريز و فاصله اش تا مركز شيراز 191 كيلومتر است.مسيرهاي دسترسي به اين منطقه را راه استهبان - نی ريز به طول 37 كيلومتر، راه استهبان - سروستان به طول 96 كيلومتر، راه استهبان- داراب به طول 70 كيلومترتشكيل مي‌دهند. 

وجه تسميه و پيشينه تاريخي

نام اين شهرستان از لغت «سته» به معنای انگور و انگورستان گرفته شده است. آبادانی اين شهر از سال 746 هجری قمری ( پس از ويرانی آن در دوره مغول ) به دست امير مبارز الدين آل مظفر صورت گرفته است. اين شهر در قديم چهار محله داشت كه هر محله دارای مساجد و آب انبارهای متعددی بود. حمدالله مستوفی از آن به نام شهركی پر درخت كه آب و هوای معتدل و ميوه فراوان دارد، ياد كرده است. جغرافی نويسان اسلامی نام آن را به صورت اصطهبانان و گاهی هم اصطهبانات ثبت كرده اند، ولی با گذشت زمان، فارسی زبانان آن را اصطهبان ناميده اند. مورخين بسياری از استهبان ياد كرده اند. گفته می شود در دوره قاجار بيشتر خانه های استهبان ازخشت خام، گل و چوب بود و تعداد آن ها به هزار می رسيد. در گذشته های دور استهبان يكی از حكومت های 18 گانه فارس بوده است. شكوه‌مند ترين ديدنی شهر استهبان چنار عظيم و موزون بسيار كهن ميدان شهر با ارتفاع 47 متر و قطر تقريبی 5/11 متر است. استهبان يكی از شهرهای آباد و زيبای استان فارس است كه مورخين و جغرافي‌دانان همواره در نوشته هايشان آن را با آب و هوای خوب و محلی پر درخت و پر نعمت معرفی نموده اند. اين شهرستان از 1358 به عنوان شهرستانی مستقل شناخته شد.  

منبع:

http://www.tebyan.net

http://www.morshedy.blogfa.com

 گردآورنده:

 کاوه ملک میرزایی