برای ایرانیان پرتالی است متمرکز به جغرافیای گردشگری که این جغرافیا بستر مناسبی برای توسعه سایر بانکهای اطلاعاتی از قبیل مشاهیر و بزرگان هر شهر و بررسی آثار آنها و بانکهای اطلاعاتی مثل، خدمات و گردشگری که شامل غذاهای محلی،سوغات،صنایع دستی،بازار،صنعت،اکوتوریسم می باشد.با فرستادن عکس،سفرنامه،فیلم کوتاه،گذاشتن کامنت در آخر هر مطلب و معرفی شغل یا کار خود در آن منطقه، و با به اشتراک گذاشتن این مطالب به توسعه صنعت توریسم کشور کمک کرده باشیم
شنبه ١٢ فروردين ١٤٠٢
جستجوی پیشرفته   جستجوی وب
گردشگری
ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
 
متن تصویر:
عضویت
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 23708
 بازدید امروز : 54
 کل بازدید : 64286910
 بازدیدکنندگان آنلاين : 4
 زمان بازدید : 0.9375
ديوان دره

شهرستانِ ديوان دره

 ديواندره يكي از شهرستان هاي بسيار زيبا و ديدنی استان كردستان است كه در فاصله نودوپنج كيلومتري شمال سنندج واقع است. ديواندره امروزي يكي از كانون‌هاي درحال توسعه روستايي بود كه يك دهه قبل به شهر تبديل شده است. اين شهرستان آب و هوايي معتدل و مطبوعی را دارا  می باشد.

غار کرفتو

غار کرفتو -  عكاس :بهرام مرادی

مراكز ديدني و تاريخي

صنايع و معادن

از صنايع و معادن شهرستان ديوان‌دره اطلاعات مستندي در دست نيست.  

کشاورزی و دام داری

شهرستان ديوان‌دره از وضع اقتصادی نسبتا خوبی برخوردار است و پايه های اقتصادی آن بر كشاورزی، باغ‌داری و دام‌داری استوار شده است. آب كشاورزی عمدتا از رودخانه و چشمه تامين می شود و محصولات مهم آن گندم، بنشن، نباتات علوفه ای، سيب، ‌زرد آلو و گلابی هستند. دام‌داری در بخش ديوان‌دره به شيوه سنتی رواج داشته و شامل پرورش گوسفند، بز و گاو است.فراورده های دامی و دام زنده عمده اقلام صادراتی شهرستان را تشكيل می دهند.  

مشخصات جغرافيايي

شهرستان ديوان‌دره يكی از شهرستان های استان كردستان از نظر جغرافيايی در 47 درجه و 1 دقيقه ی درازای خاوری 35 و درجه و 54 دقيقه ی پهنای شمالی و ارتفاع 1850 متری از سطح دريا قرار دارد. شهرستان ديوان‌دره از شمال به تكاب (آذربايجان غربی)، از خاور به بيجار، از جنوب به سنندج، از باختر به سقز و مريوان محدود است. آب و هوای ديوان دره سرد و نيمه خشك بوده و ميزان بارندگی سالانه حدود 500 ميلی متر است. ديوان‌دره در مسير راه اصلی سنندج ـ‌ سقز قرار داشته و از اين راه به درازای 94 كيلومتر و به سوی شمال باختری تا شهر سقز و به درازای 99 كيلومتر به سوی جنوب تا شهر سنندج فاصله دارد.  

وجه تسميه و پيشينه تاريخي

ديوان‌دره يكی از شهرستان های استان كردستان در فاصله 95 كيلومتری شمال سنندج واقع شده است. ديوان‌دره امروزی از كانون های در حال توسعه روستايی بوده كه يك دهه قبل به شهر تبديل شده است.  

منبع:

http://parsology.blogfa.com

گردآورنده: 

هاجر تجلی زاده خوب