برای ایرانیان پرتالی است متمرکز به جغرافیای گردشگری که این جغرافیا بستر مناسبی برای توسعه سایر بانکهای اطلاعاتی از قبیل مشاهیر و بزرگان هر شهر و بررسی آثار آنها و بانکهای اطلاعاتی مثل، خدمات و گردشگری که شامل غذاهای محلی،سوغات،صنایع دستی،بازار،صنعت،اکوتوریسم می باشد.با فرستادن عکس،سفرنامه،فیلم کوتاه،گذاشتن کامنت در آخر هر مطلب و معرفی شغل یا کار خود در آن منطقه، و با به اشتراک گذاشتن این مطالب به توسعه صنعت توریسم کشور کمک کرده باشیم
جمعه ١١ فروردين ١٤٠٢
جستجوی پیشرفته   جستجوی وب
گردشگری
ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
 
متن تصویر:
عضویت
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 30859
 بازدید امروز : 979
 کل بازدید : 64286803
 بازدیدکنندگان آنلاين : 4
 زمان بازدید : 1.0147
شهر بابك

شهر بابك

میمند

میمند

شهر بابك از شهرهای قدیمی ایران است و بنای آن را به بابك پدر اردشیر بابكان نسبت می‌دهند. اردشیر بابكان مؤسس سلسله سلاطین ساسانی بوده و شهر فعلی بابك در آن زمان از توابع كرمان محسوب می‌شده است.

شهربابك يكي از شهرستانهاي تاريخي استان كرمان ميباشدكه در فاصله ۲۴۰ كيلومتري از مركز استان  قرار دارداين شهرستان در مسیر جاده ترانزیت تهران - بندرعباس  و در ابعاد نزدیکتر بین یزد و سیرجان واقع شده است . وجود آثار تاریخی همچون شهر صخره ای میمند با بیش از ۴ هزار خانگی سنگی  دستکند که در دل کوهستان کنده شده  قدمت شهربابک را به ۱۲۰۰۰ سال قبل می رساند این شهرستان در گذشته شهری آباد و به روایتی محل تولد بابک بنیانگذار سلسله ساسانی بوده مراجعه به اسناد تاریخی حکایت از ویرانی این شهر بر اثر حوادث طبیعی ٬ جنگهای مختلف ٬ هجوم اعراب ٬ افغانها و مغولها دارد . اما نکته جالب توجه این است که این شهر علیرغم تحمل تمام سختی های و ویرانیهای گذشته و پس از هر بار ویرانی مجددا توسط مردمان سخت کوش آن بنا شده و پس از هر ویرانی همچون حمله مغولها و افغانها شهری جدید برروی ویرانهای شهر قدیم بنا شده است . وهرگاه که تاریخ و تمدن در ایران اهمیت پیدا کند کاوشگران آثار تمدن های قدیم را از دل خاک بیرون خواهند آورد . گرچه تا کنون بسیاری از آثار تاریخی این شهرستان توسط سودا گران تاریخ ایران به تاراج رفته  و خواهد رفت .


غار میمند

غار میمند

 جغرافی‌دانان مانند اصطخری و مقدسی از آن نام برده ولی درباره آن توضیح نداده‌اند. پیشینه تاریخی شهر بابك با جغرافیای تاریخی كرمان درهم آمیخته است.

میمند

میمند

يكی از مراكزتاریخی شهر، میمند مركز دهستان میمند از شهر بابك و یكی از روستاهای شگفت ایران می‌باشد. این روستا دارای ساختار ویژه‌ای در معماری و احداث سكونت گاه‌های روستایی است و یك ناحیه تاریخی استقرار انسانی در نواحی مركزی ایران محسوب می‌شود.

روستای صخرهای میمند

روستای صخرهای میمند

در این روستا دژی مركب از دخمه‌هایی وجود دارد كه حدود چهارصدمتر مربع وسعت دارند و دارای 15 اتاق سنگی دایره‌ای شكل بدون سقف می‌باشد.

این مكان ظاهراً محل قرار دادن مردگان بوده كه استخوان مردگان همراه با اشیای دیگر در آن كشف شده است. خانه‌های قدیمی این روستا مانند مناره در دل كوه كنده شده‌اند.

مسجد میمند

روستای صخرهای میمند

 جنس كوه از سنگ‌های رسوبی و سخت است و اتاق‌هایی كه در دل آن كنده شده‌اند نیز بسیار محكم هستند. 

عکس های بیشتر..

شهربابك در زمانهاي گذشته از لحاظ كشاورزي منطقه اي پر رونق بوده كه متاسفانه به علت خشكيدن قنوات و خشكساليهاي پي در پي و اختصاص بخش عظيمي از آب سفرهاي زير زميني شهربابك به صنعت مس  و عدم توجه به شيوه هاي نوين كشاورزي از رونق چنداني برخوردار نيست . محصولاتي نظير پسته ، بادام ، انگور از جمله توليدات اين بخش است و در بخش دام با عنايت به تعداد شير از يك ميليون دام موجود محصولاتي همچون پنير ، كشك ، روغن ،اسپار، پوست و پشم برخوردار است منطقه رباط و دشت خبر از جمله مناطق مرغوب كشاورزي شهرستان بشمار مي روند كه تمامي اين مناطق به كاشت پسته اختصاص داده شده كه مزه خوب و رنگ سبز مغز پسته شهربابك اين محصول رادر بين محصولات ديگراستان متمايز ساخته و داراي طرفدارن بسياري مي باشد. همچنين نواحي كوهستاني شهربابك عمدتا به كاشت گردو و بادام و اخيرا به زعفران اختصاص داده شده و محصولاتي نظير گلابي ٬ به سيب درختي ٬ انواع آلو و زرد آلو  و .... از محصولات ديگر اين مناطــق مي باشد و درسطـــح شهـــر نيــز بــــــــه هر خانه اي كه سر بزنيد درختان انگور - انار و توت زينت بخش باغات و باغچه هاي منازل مي باشد .

راههای ارتباطی شهربابک :

شهربابک در مسیر جاده ترانزیت تهران - بندرعباس قرار دارد . فاصله شهربابک به ترتیب تا کرمان ۲۴۰کیومتر تا یزد ۲۴۰کیلومتر تا  سیرجان ۱۰۰ کیلومتر تا انار ۱۰۰کیلومتر تا بندر عباس ۴۱۴ کیلومتر و تا تهران ۹۲۰كيلومتر می باشد

 فاصله شهربابك از مسير جاده هرات تا اصفهان ۵۰۸ كيلومتر ٬شيراز ۴۰۸ كيلومتر ٬ هرات ۷۵ كيلومتر ميباشد اين مسير كه همان مسير تاريخي شهربابك مي باشد فاصله استان كرمان را به شيرازو اصفهان كوتاهتر نموده و بدليل اينكه از مسير روستا ها سر سبز و مزارع و باغات متعدد مي گذرد وگردنه و جاده كوهستاني چنداني ندارد مورد توجه مسافران و شركتها حمل ونقل قرار گرفته .  اين جاده كه در واقع همان جاده تاريخي دوره ساساني ( اصطخر - شهربابك )بوده كه در زمـــان قاجـــار بــه علــت نا امني و حمله راهزنان  از رونق افتاده بود اما هم اكنون با احداث بزرگراه شيراز - اصفهان اين جاده رونق افزوني پيدا كرده . (اين جاده در صفا شهر به اتوبان ذكر شده وصل ميشود.  ).هم اكنون نيز بزرگراه اصفهان سيرجان  در حال احداث مي باشد اين بزرگراه از منطقه استبرق و رباط شهربابك مي گذرد و كمتر از ۳۰كيلومتر با شهر فاصله دارد .

 ارتباط هوايي: شهرستان شهربابك در حال حاضر فرودگاه ندارد وبراي سفرهاي هوايي از فرودگاه سيرجان كه در فاصله ۹۰ كيلومتري شهربابك قرار دارد استفاده ميشود.

 ارتباط ريلي :  عبور راه آهن محور طلايي بندر عباس - تهران از فاصله ۵۰ كيلومتري شهرستان شهربابك ارتباط ريلي اين شهرستان رابا تمام نقاط ايران برقرار ساخته .ايستگاه راه آهن خاتون آباد با ظرفيت  مسافر ۴۰۰ الي ۵۰۰ نفر با امكانات ويژه در خدمت مردم مي باشد . هم اكنون اين ايستگاه قابليت جابجايي مسافر را  براي شهرهاي تهران٬ بندر عباس٬ اصفهان ٬ مشهد و يزد را دارا مي باشد.

منابع:

 http://geography.kermanedu.ir

http://shahrbabak.blogfa.com

گردآورنده: 

هاجر تجلی زاده خوب