برای ایرانیان پرتالی است متمرکز به جغرافیای گردشگری که این جغرافیا بستر مناسبی برای توسعه سایر بانکهای اطلاعاتی از قبیل مشاهیر و بزرگان هر شهر و بررسی آثار آنها و بانکهای اطلاعاتی مثل، خدمات و گردشگری که شامل غذاهای محلی،سوغات،صنایع دستی،بازار،صنعت،اکوتوریسم می باشد.با فرستادن عکس،سفرنامه،فیلم کوتاه،گذاشتن کامنت در آخر هر مطلب و معرفی شغل یا کار خود در آن منطقه، و با به اشتراک گذاشتن این مطالب به توسعه صنعت توریسم کشور کمک کرده باشیم
سه شنبه ٠٨ فروردين ١٤٠٢
جستجوی پیشرفته   جستجوی وب
گردشگری
ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
 
متن تصویر:
عضویت
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 31490
 بازدید امروز : 327
 کل بازدید : 64284175
 بازدیدکنندگان آنلاين : 3
 زمان بازدید : 1.2500
بابل

شهرستان بابل

 

مسجد مولانا

بابل از شهرهايي است كه در دوران اسلامي نيز وجود داشته و به نام هاي مامطيران، مامطير، بارفروش ده، بارفروش وبابل شناخته شده است. اولين نام اين شهر مامطير بود كه در قرن دهم هجري بارفروش ده در محل آن بنا شدو هنگامي كه محمدخالد حاكم آن بود بازار و عمارتي در آن بنا كرد. درسال 160 هـ .ق مازيار بن قارن مسجد جامع آن رابنا نهاد كه شامل مساجد، عمارت، مدارس، دكاكين، سراها، بيوتات و سايه بود.

بارفروش به عنوان مركز تجاري به ويژه در دوره صفوي از رونق، آبادي، وسعت و گستردگي برخوردار شد. شاه عباس اول فرمان داد باغ ارم را در قسمت جنوبي شهر بنا كنند. بابل در زمان فتحعلي شاه قاجار نيز اهميت قابل توجهي پيدا كرد. قبل از انقلاب اكتبر روسيه، بابل از طريق بندر مشهدسر (بابلسر) با كشور روسيه ارتباط تجاري داشت و به يكي از مراكز مهم بازرگاني استان مازندران تبديل شده بود. بابل امروزي شهري آباد و زيباست.

 مراكز ديدني و تاريخي

 

 

 شهرستان‌بابل ‌يكی‌ازشهرستان‌های‌استان مازندران است كه از شمال به‌بابلسر، از خاور به شهرستان های جويبار، قائم شهر، سوادكوه، از جنوب به رشته كوه البرز وشهرستان فيروزكوه و از باختر به آمل محدود می‌شود. مركز شهرستان از نظر جغرافيايی در 52 درجه و 44 دقيقه ی درازای خاوری و 36 درجه و 34 دقيقه‌ي پهنای شمالی و 39 كيلومتری شهر ساری (مركز استان) واقع شده است. قائم شهر نزديك‌ترين شهرستان به بابل‌است.

بابل از شهرهايی است كه در دوران اسلامی نيز وجود داشته و به نام‌های «مامطيران»، «مامطير»، «بار فروش‌ده»، «بار فروش» و «بابل» شناخته شده است. اولين نام اين شهر «مامطير» بود كه در قرن دهم هجری «بار فروش» و در زمان حکومت محمد خالد،بازار و عمارتی در آن بنا شد. در سال 160 هـ . ق مازياربن قارن مسجد جامع آن را بنا نهادكه شامل مساجد، عمارت، مدارس، دكاكين، سراها و بيوتات بود. «بارفروش» به عنوان مركز تجاری به ويژه در دوره صفوی از رونق، آبادی، وسعت و گستردگی برخوردار شد. شاه عباس اول فرمان داد باغ ارم را در قسمت جنوبی شهر بنا كنند.

بابل در زمان فتح‌علی شاه قاجار نيز اهميت قابل توجهی پيدا كرد.پيش‌ازانقلاب اكتبر روسيه، بابل از طريق بندر مشهد سر(بابلسر) با كشور روسيه ارتباط تجاری داشت و به يكی از مراكز مهم بازرگانی استان مازندران تبديل شده بود. بابل امروزی شهری آباد و زيباست. بابل منطقه حاصل خيزی بوده و آب كشاورزی آن از طريق رودخانه ها، دره و چاه های عميق تأمين می‌شود.مهم‌ترين محصولات كشاورزی اين شهرستان را برنج، غلات، حبوبات، ‌صيفی، كنجد، نيشكر، كنف، پنبه، مركبات، بادام زمينی تشكيل مي‌دهند.

اين منطقه از ديدني هاي بي‌شماري برخوردار است. تپه های شال كتی، بالكن، چهار كتی، امام زاده قاسم، بازار قديمی، بقعه‌درويش فخرالدين، بقعه سلطان محمد طاهر، پل محمد حسن خان، تكيه مقريكلا و كاخ بابل‌برخي از مهم‌ترين ديدني هاي اين شهرستان را تشكيل مي‌دهند.

 

منابع:

http://www.trekearth.com

http://www.ichto.ir

گردآورنده:  فتح الله دیانی