برای ایرانیان پرتالی است متمرکز به جغرافیای گردشگری که این جغرافیا بستر مناسبی برای توسعه سایر بانکهای اطلاعاتی از قبیل مشاهیر و بزرگان هر شهر و بررسی آثار آنها و بانکهای اطلاعاتی مثل، خدمات و گردشگری که شامل غذاهای محلی،سوغات،صنایع دستی،بازار،صنعت،اکوتوریسم می باشد.با فرستادن عکس،سفرنامه،فیلم کوتاه،گذاشتن کامنت در آخر هر مطلب و معرفی شغل یا کار خود در آن منطقه، و با به اشتراک گذاشتن این مطالب به توسعه صنعت توریسم کشور کمک کرده باشیم
شنبه ١٢ فروردين ١٤٠٢
جستجوی پیشرفته   جستجوی وب
گردشگری
ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
 
متن تصویر:
عضویت
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 39016
 بازدید امروز : 18
 کل بازدید : 64286874
 بازدیدکنندگان آنلاين : 5
 زمان بازدید : 1.2813
نوشهر

شهرستان نوشهر

 

عکس هوایی از شهر نوشهر

نوشهر كه در سابق دهكده اي به نام خواجك يا خواچك بود، به علت وضعيت خاص ساحل و استعداد بندري كه محل رفت و آمد كشتي هاي تجاري بود، مورد توجه خاص حبيب الله خان سردار خلعتبري پدر محمد ولي خان تنكابني قرار گرفت و روي به آباداني گذاشت و به حبيب آباد معروف شد.

در سال 1305 به واسطة تغييرات زيادي كه در سيماي حبيب آباد به وجود آمد ،به ده نو تغيير نام داد و از آن پس با احداث ساختمانها و خيابانهاي نوساز و توسعة شهر همراه با گسترش تاُسيسات متعدد بندري و احداث اسكله در سال 1318 نوشهر ناميده شد.

مراكز ديدني و تاريخي

شهرستان نوشهر يكی از شهرستان‌های استان مازندارن است‌كه‌از شمال به دريای مازندران، از جنوب به خط الرأس رشته‌كوه‌هاي البرز از خاور به شهرستان نور و از باختر به شهرستان چالوس محدود مي‌شود. مردم نوشهراز تيره آماردها که حدود هزار سال پيش به اين سرزمين آمدند، باقي‌مانده‌اند. نوشهر كه در سابق دهكده ای به نام «خواجک» يا «خواچک» بود، به علت وضعيت خاص ساحلی و استعداد بندری (رفت و آمد كشتی های تجارتی)، مورد توجه حبيب الله خان سردار خلعتبری پدر محمد ولی خان تنكابنی قرار گرفت و رو به آبادانی گذاشت و به «حبيب آباد» معروف شد. در سال 1305 به واسطه تغييرات زيادی كه در سيمای حبيب آباد به وجود آمد، به «دوه نو» تغيير نام داد و از آن پس با احداث ساختمان ها و خيابان‌های نوساز و توسعه شهر همراه با گسترش تأسيسات متعدد بندری و احداث اسكله، در سال 1318 «نوشهر» ناميده شد. بندر نوشهراز نظر جغرافيايی در 51 درجه و 29 دقيقه ی درازای خاوری و 36 درجه و 40 دقيقه ی پهنای شمالی واقع شده و وسعت آن 752 هكتار و نزديك‌ترين شهرستان به نوشهر و چالوس است. فاصله نوشهر تا مركز استان (ساری) 240 كيلومتر و تا تهران 195 كيلومتر است. رود ماشكك از ميان شهر نوشهر گذشته و به دريای مازندران می ريزد. كشاورزي، جهانگردي و باغ‌داري اساس اقتصاد اين منطقه راتشكيل‌مي دهد. آب كشاورزی شهرستان نوشهر به وسيله پمپاژ از رودخانه‌ها و چاه‌های ژرف و نيمه ژرف تأمين می شود و محصولات كشاورزی آن برنج، مركبات و تره بار هستند. از مهم ترين صنايع دستی شهرستان نوشهر می توان چادر شب بافی، بافتن دست‌كش، جوراب پشمی، حصير و زنبيل بافی را نام برد. در جنوب نوشهر معدن سنگ وجود دارد كه بيش تر آن سنگ گچی است. پارك جنگلی سی سنگال، درياچه خضربنی در ميان جنگل های شمال نوشهر و درياچه يخ مراد در نزديكی گچسر و امام‌زاده طاهر و مطهر در روستای هزار خال كجور از جمله معروف ترين مكان‌هاي ديدني اين منطقه به شمار مي‌آيد. نوشهر در 8 كيلومتری خاوری چالوس و 160 كيلومتری باختر بابلسر و نزديك ترين بندر ساحلی شمال ايران ‌به تهران (207 كيلومتر) است.

منابع:

 http://fa.wikipedia.org

http://www.jjtvn.ir

گردآورنده:  فتح الله دیانی