برای ایرانیان پرتالی است متمرکز به جغرافیای گردشگری که این جغرافیا بستر مناسبی برای توسعه سایر بانکهای اطلاعاتی از قبیل مشاهیر و بزرگان هر شهر و بررسی آثار آنها و بانکهای اطلاعاتی مثل، خدمات و گردشگری که شامل غذاهای محلی،سوغات،صنایع دستی،بازار،صنعت،اکوتوریسم می باشد.با فرستادن عکس،سفرنامه،فیلم کوتاه،گذاشتن کامنت در آخر هر مطلب و معرفی شغل یا کار خود در آن منطقه، و با به اشتراک گذاشتن این مطالب به توسعه صنعت توریسم کشور کمک کرده باشیم
پنج شنبه ١٣ مهر ١٤٠٢
جستجوی پیشرفته   جستجوی وب
گردشگری
ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
 
متن تصویر:
عضویت
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 31318
 بازدید امروز : 612
 کل بازدید : 64524011
 بازدیدکنندگان آنلاين : 2
 زمان بازدید : 1.2500
نکا

شهرستان نكا

 

تالاب لپو پلنگان

در داده هاي متابع تاريخي و جغرافيايي تا دورة قاجار اطلاع دقيقي دربارة نكا وجود ندارد، ولي در منابع جغرافيا نويسان قرون اوليه اسلامي از شهري به نام مهربان يا ميردان در نزديكي نكا امروزي ياد شده است. نكا امروزي از توسعة محله يا روستاي تاريخ محله در جنب پلي بر روي رودخانه نكا، طي70 سال اخير بوجود آمده است. اين شهر به علت عبور راه آهن سراسري و داشتن راه هاي ارتباطي مناسب، استقرار صنايع چوبي، انبارهاي نفت و نيروگاه عظيم برق، به يكي از كانون هاي توسعه در استان مازندران تبديل شده است. سواحل زيبا دارد و در نزديك شبه جزيرة ميانكاله قرار گرفته است.

 

تالاب لپو پلنگان

 

 مراكز ديدني و تاريخي

 

صنايع و معادن

از صنايع و معادن شهرستان نكا اطلاعات مستندي در دست ما نيست.  

کشاورزی و دام داری

كشاورزي، باغ داري و دام داري اساس اقتصاد مردم اين منطقه را تشكيل‌مي‌دهد. آب كشاورزی شهرستان‌نکا از رودخانه‌ها تأمين می شود و محصولات عمده آن گندم، جو، پنبه، آفتابگردان، برنج، ‌سويا و تره بارهستند. گندم، پنبه، برنج، ‌آفتاب گردان، سويا، توليدات چوبی، سيمان و آجر صادرات شهرستان نکا را تشکيل می دهند. 

 
مشخصات جغرافيايي

شهرستان نكا در استان مازندران ازشمال خاوری تا جنوب خاوری هم مرز شهرستان بهشهر و از شمال باختری تا جنوب خاوری هم مرز ساری است. مركزاين شهرستان از نظر جغرافيايی در 53 درجه و 17 دقيقه‌ی درازای خاوری و 36 درجه و 39 دقيقه‌ی پهنای شمالی واقع است. شهرستان نكا در 33 كيلومتری جنوب باختری بهشهر، در مسير راه اصلی ساری – گرگان قرار دارد و رود نكا از ميان مركزاين شهرستان گذشته و سرانجام به دريای مازندران می ريزد. نكا در منطقه ای كاملا دشتی قرار دارد و آب و هوای آن معتدل و مرطوب است. شهر نكا در مسير راه اصلی ساری – بهشهر قرار دارد و از اين طريق به درازای 22 كيلومتر به سوی شمال خاوری تا بهشهر و به درازای 23 كيلومتر به سوی جنوب باختری تا ساری فاصله دارد. راه آهن سراسری تهران – گرگان از يك كيلومتری شهر نكا می گذرد.  

وجه تسميه و پيشينه تاريخي

در داده های منابع تاريخی و جغرافيايی تا دوره قاجار اطلاع دقيقی درباره نكا وجود ندارد، اما در منابع جغرافيا نويسان قرون اوليه اسلامی از شهری به نام «مهربان» يا «ميردان» در نزديكی نكا‌ امروزی ياد شده است. نكا امروزی طی 70 سال اخير ازتوسعه محله يا روستای «تاريخ محله» جنب پلی بر روی رودخانه نكا، به وجود آمده است. اين شهر به علت عبور راه آهن سراسری و داشتن راه های ارتباطی مناسب، استقرار صنايع چوبی، انبارهای نفت و نيروگاه عظيم برق به يكی از كانون های توسعه در استان مازندران تبديل شده است. اين شهرستان سواحل زيبايی دارد و نزديك شبه جزيره ميانكاله قرار گرفته است. 

منابع:

 http://wikimapia.org

http://www.zendehrood.com

گردآورنده:  فتح الله دیانی