36
برای ایرانیان پرتالی است متمرکز به جغرافیای گردشگری که این جغرافیا بستر مناسبی برای توسعه سایر بانکهای اطلاعاتی از قبیل مشاهیر و بزرگان هر شهر و بررسی آثار آنها و بانکهای اطلاعاتی مثل، خدمات و گردشگری که شامل غذاهای محلی،سوغات،صنایع دستی،بازار،صنعت،اکوتوریسم می باشد.با فرستادن عکس،سفرنامه،فیلم کوتاه،گذاشتن کامنت در آخر هر مطلب و معرفی شغل یا کار خود در آن منطقه، و با به اشتراک گذاشتن این مطالب به توسعه صنعت توریسم کشور کمک کرده باشیم
جمعه ١١ فروردين ١٤٠٢
منو اصلی
ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
 
متن تصویر:
عضویت
[فراموشی رمز توسط ایمیل]
تفرش

شهر تفرش

اين شهر قبلاُ به "طبرس" و "گبرش" معروف بود وب عدها به تفرش تبديل شده است. يكي از بخشهاي آن به نام فراهان پيشينه تاريخي جالب توجهي دارد. تفرش در شمال شهرستان اراك و فراهان دردشت كاملاُ مسطح قرار گرفته و قدمتي ديرينه دارد.

چنان‌كه زماني آتشكده آذر گشسب (يكي از سه آتشكده معروف ساسانيان ) در روستاي فردجان فراهان قرار داشته و تال ماستر در نزديك آن از مناطق سيزده گانه قباد ساساني بوده است.

بقعه امامزاده ابوالعلي تفرش

عکس: http://benamehagh.files.wordpress.com

فراهان، زادگاه مردان نامور تاريخ ايران و شاعران معروف است كه از آن جمله اند: فخر الافضل مولاناجلال الدين جعفر فراهاني ( شاعرعارف)، ميرزا عيسي قائم مقام فراهاني (وزيرشاعر)، ميرزا ابوالقاسم قائم مقام فراهاني (صدراعظم محمدشاه )، ميرزا تقي خان فراهاني (اميركبير)، اديب الممالك فراهاني (شاعر)، محمد حسين فراهاني (نويسنده و شاعر ).

 مراكز ديدني

صنايع و معادن

شهرستان تفرش شامل دو رشته صنايع كارخانه ای و دستی است. كارگاه‌های يخ‌سازی، آسفالت سازی، ريخته‌گری، پرسكاری، مبل سازی، گونی بافی و موزاييك سازی ازجمله مهم ترين صنايع اين شهرستان به شمار می روند. تعداد 9 معدن از نوع گچ، سنگ، ساختمانی، ‌خاك نسوز، شاهدانه ای خاك چينی، سنگ نمك، سنگ تراورتن، گل سرشور و سنگ آهگ با استخراج محدود در نقاط مختلف اين شهرستان مورد بهره برداری قرار می گيرد.
بازرگانی شهرستان تفرش در راستای فعاليت های غالب شهر صورت می گيرد. انگور، كشمش، گردو، بادام، قالی، فرآورده های دامی (‌گوشت، پوست و پشم ) گندم، ‌جو، الوار، توتون، ‌برگه زردآلو و لواشك صادرات عمده اين شهرستان را تشکيل می دهند. 

کشاورزی و دام داری

كشاورزی شهرستان تفرش نيز مانند ساير نقاط استان مركزی، از رونق خاصی برخوردار است. نوع كشت بيش تر به صورت ديم و آبی می باشد. از فرآورده های كشاورزی و باغی اين منطقه می توان گندم، جو، بنشن، نباتات علوفه ای، تره بار، انگور، گردو، بادام، سيب، زردآلو، ‌آلبالو، گلابی، آلو و گيلاس را نام برد كه علاوه بر نيازمندی های داخلی مقاديری نيز صادر می شود. پرورش دام و طيور در اين شهرستان بيش تر شامل گاو، گوسفند، مرغ، بوقلمون، اردك و غاز می باشد.  

مشخصات جغرافيايي

تفرش از شهرستان های استان مركزی از شمال و شمال باختری به شهرستان ساوه، از خاور به شهرستان قم، از جنوب به شهرستان آشتيان و از باختر به شهرستان اراك (بخش وفس) محدود می‌شود. شهر تفرش مركز شهرستان تفرش از نظر جغرافيايی در 50 درجه و 1 دقيقه ی درازای خاوری و 34 درجه و 42 دقيقه ی پهنای شمالی و ارتفاع 1878 متری از سطح دريا واقع شده است. شهرستان تفرش از دو بخش مركزی و فراهان تشكيل شده و رودخانه‌های آب‌كمر، فرمهين و قره‌چای از مهم ترين رودهای اين منطقه است. آب و هوای اين شهرستان معتدل و خشك است. راه تفرش – اراك به سمت جنوب باختری به درازای 85 كيلومتر و تفرش – جاده سراسری ( تهران - اصفهان) به سمت جنوب خاوری به درازای 55 كيلومتر مهم‌ترين مسيرهاي دسترسي به اين منطقه راتشكيل مي‌دهند.  

 

اوقات شرعی
نظرسنجی
نظرسنجي غير فعال مي باشد

بازديدکنندگان اين صفحه: 32630 بازديدکنندگان امروز :  912 کل بازديدکنندگان :  64286736 بازديدکنندگان آنلاين :  6 زمان بارگزاري صفحه:  0.9374